BOKSEN in Zwanenburg
en omgeving

Boksen bij PT Zwanenburg & Amsterdam West

Boksen oftewel boxing is een van de populairste sporten in Amsterdam. Het is een geweldige sport die steeds populairder is geworden bij zowel mannen als vrouwen, jong en oud. De sport vereist kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, behendigheid en snelheid om je door de ring te bewegen terwijl je stoten naar een tegenstander gooit. Boxen vereist ook wilskracht, want je moet klappen van je tegenstander kunnen opvangen zonder te vallen of op te geven. De meeste boksscholen bieden lessen aan voor zowel beginners als ervaren boksers die een betere techniek willen krijgen of aan hun conditie willen werken.

Boxen is een geweldige manier om je te helpen afvallen en in vorm te komen. Het is ook goed voor je geestelijke gezondheid omdat het opgekropte woede en agressie losmaakt. Boksen kan ook je zelfvertrouwen verbeteren, discipline bijbrengen en je een uitlaatklep geven om je lichaam van stress te ontdoen.

Inschrijven voor proef Boksles

Boksen Hoe ziet een boksles eruit? 

Bokstraining is veel meer dan alleen op de zware zak slaan. Er zijn veel verschillende soorten bokslessen die vechters, zowel amateurs als profs, gebruiken om hun vaardigheden aan te scherpen. De eerste soort boksles houdt in dat je alleen je handen als wapens gebruikt. Dit heet hand-wikkelen of pad werk. De trainer gebruikt grote kussentjes die met riemen omhoog gehouden worden en die hij met één arm op borsthoogte vasthoudt en er dan met de andere hand op slaat. Deze vorm van bokslessen helpt je snelheid en nauwkeurigheid te ontwikkelen bij het stoten

Er zijn drie verschillende soorten boks lessen: zware zak, sparren en speedbag. Zware zak is de soort training waarbij veel kracht van het bovenlichaam nodig is en blessures worden voorkomen. Je kunt er stootkracht, coördinatie en uithoudingsvermogen mee verbeteren. Sparren is de vorm van training waarbij je een tegenstander hebt die je probeert terug te slaan. Deze vorm van bokslessen bouwt je vermogen op om stoten op te vangen en conditioneert je reflexen voor als iemand je probeert terug te slaan. Speedbag is het type met een klein balletje erop dat in ritme rond beweegt.

De trainingsroutine voor boksen is anders dan voor andere sporten. Een boksles omvat veel aerobe en anaerobe oefeningen, zoals hardlopen, touwtje springen of touwtje springen, schaduwboksen (in de lucht slaan), zwaar zakwerk (met handschoenen op een hangende zak slaan) en sparren (met een andere persoon vechten).

Prijslijst Privéles

Abonneer op onze nieuwsbrief


  Boksen Haarlem

  Privé bokslessen zijn een geweldige manier voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus om de sport onder die knie te krijgen. Boxen is een uitstekende sport die coördinatie, behendigheid en snelle reflexen vereist. Privé-lessen geven de instructeur meer tijd met de leerling, waardoor die kan werken aan specifieke vaardigheden en technieken die nodig zijn om zijn spel te verbeteren.

  Privé bokslessen zijn een prima manier om de grondbeginselen van het boksen te leren. Ze zijn ook een uitstekende manier om je te concentreren op je persoonlijke doelen en behoeften. 

  Voor de lessen heb je naast goede bokshandschoenen ook een goede boksoutfit nodig zoals boksschoenen. Bokshandschoenen kunt u tevens ook bij ons in de sportschool aanschaffen. U kunt dan ook de verschillende maten uitproberen om zo een geschikt model en maat te vinden die bij de grootte van je handen past. Als u al handschoenen heeft die nog in goede staat zijn dan is het ook mogelijk om deze mee te nemen.

  Meer informatie

  Meer informatie nodig? Lees onze blogs