High INTENSITY Interval Training Zwanenburg
Hoge intensiteit training Haarlem

HIGH INTENSITY INTERVAL Training Zwanenburg

High Intensity Interval Training oftewel HIIT is een vorm van intervaltrainingen waarbij zeer intense activiteit wordt afgewisseld met perioden van rust. Het kan zo simpel zijn als 30 seconden sprinten gevolgd door 60 seconden wandelen, maar het kan ook gaan om complexere bewegingen zoals touwtje springen of het uitvoeren van lichaamsgewicht oefeningen.

Het belangrijkste idee achter High Intensity Interval Training is om te trainen op een hogere versnelling dan je normale workout zou inhouden, maar slechts kort. De hoge intensiteit intervallen zorgen ervoor dat je meer calorieën en vet verbrandt tijdens en na de workout, wat betekent dat je betere resultaten krijgt in minder tijd.

De voordelen van deze training zijn dat je er meer calorieën mee verbrandt dan met steady state cardio, en dat is de reden waarom mensen die dit soort training doen meestal een toename in gewichtsverlies zien. Het zorgt ook voor een grotere aerobe en anaerobe stimulans, wat betekent dat de spieren harder zullen werken om zuurstof te krijgen. Deze manier van trainen helpt bij de vetverbranding door uw stofwisseling te verhogen tot 12 uur nadat u klaar bent met uw training.

Schrijf je nu in

Is HIIT effectief?!

High Intensity Interval Training is een intervaltraining met hoge intensiteit die al tientallen jaren bestaat. Het wordt gekenmerkt door korte uitbarstingen van intense activiteit, gevolgd door perioden van rust.

Het oorspronkelijke idee achter de training was om zowel het anaerobe als het aerobe systeem aan te pakken om zo de cardiovasculaire conditie, het uithoudingsvermogen van de spieren, de spierkracht en het gewichtsverlies te verbeteren.

De effectiviteit van HIIT wordt vooral bepaald door wat je ermee probeert te bereiken. Als je snel wil afvallen dan zal deze manier van trainen zeker effectief zijn.

Abonneer op onze nieuwsbrief


  VERSCHIL TUSSEN 
  HIIT & Cardio

  HIIT is een vorm van cardio waarbij perioden van hoge intensiteit oefening worden afgewisseld met perioden van lage intensiteit oefening. Cardio, aan de andere kant, verwijst typisch naar elk type cardiovasculaire activiteit, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, enz. Het verschil is dat je geen lange pauzes neemt tussen sets en bij cardio meestal langere pauzes.

  Het is een geweldige manier van trainen. Het is intens en zal je meer doen zweten dan elke andere soort training. Het helpt ook bij gewichtsverlies omdat het snel calorieën verbrandt, wat betekent dat je lichaam het in je lichaam opgeslagen vet zal moeten gebruiken als energie voor brandstof in plaats van voedsel. Het kan zowel binnen als buiten gedaan worden zonder dat er al teveel apparatuur nodig is.

  VOEDINGSADVIES

  Sport blogs lees snel verder!