Cardio en Fitness Zwanenburg

Cardio Fitness Zwanenburg

Cardio fitness zijn de twee belangrijkste vormen van lichaamsbeweging, die uw gezondheid en welzijn verbeteren. Cardio is de afkorting van cardiovasculaire oefening, wat betekent dat het uw hart- en longfunctie verbetert. Dit type training verhoogt de zuurstofopname door te werken met grote spiergroepen in ritmische bewegingen die uw hartslag gedurende een langere periode verhogen.

Fitness omvat elke activiteit of sport die u graag doet, zoals hardlopen of fietsen. Het kan ook verwijzen naar gewichtheffen of andere krachttraining oefeningen. Fitness is belangrijk omdat het helpt spieren en botten te versterken en het evenwicht en de coördinatie te verbeteren.

Cardio is het proces waarbij het hart en de longen worden getraind door hardlopen, fietsen of andere aerobe lichaamsbeweging. Fitness is een toestand van fit zijn; het verwijst naar een goede gezondheid door regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet.

INSCHRIJVEN

Snel afvallen?

Als je snel gewicht wilt verliezen, is het belangrijk om je hartslag elke dag minstens 30 minuten omhoog te krijgen. Dit zal helpen sneller vet te verbranden tijdens het trainen. Je kunt dit doen door minimaal een uur buiten te gaan wandelen en dit een paar keer per week te herhalen. Of op een loopband, elliptische machine, hometrainer etc. Het is ook belangrijk dat je de hele dag door gezond eet, in kleine porties, zodat je metabolisme hoog blijft en je niet in de hongermodus gaat waarin je lichaam meer vet gaat opslaan omdat het niet genoeg calorieën binnenkrijgt.

Bij fitnesscentrum Zwanenburg helpen de deskundige personal trainers met een voedingsschema en ook een training op maat. Niet ver van Haarlem en Amsterdam West, dus goed bereikbaar!

Abonneer op onze nieuwsbrief


  Fitness of CARDIO?

  Dit is een vraag die veel mensen zich stellen als ze proberen te beslissen welk type oefening ze willen doen. Het kan moeilijk zijn omdat er geen eenvoudig antwoord is; het hangt allemaal af van je persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om te onthouden dat deze twee elkaar niet uitsluiten, dus je hoeft niet het een of het ander te kiezen. Je kunt beide in je nieuwe workout routine opnemen.

  Cardio-oefeningen duren meestal langer om effectief te zijn, terwijl fitnessoefeningen meestal kortere maar intensievere sessies zijn. Elke persoon heeft een andere soort training nodig en voeding is hierin ook super belangrijk. 

  Woont u in Haarlem of Amsterdam West? Dan kunt u contact opnemen met een van de voedingscoaches van ons uit Haarlem.

  VOEDINGSADVIES

  Actuele Sport blogs