Kickboksen Amsterdam Haarlem

Waarom Kickboksen?

Starten met kickboksen om conditie op te bouwen en om jezelf te leren verdedigen? Veel mensen vinden vechtsport een onveilige sport, maar het hoeft helemaal niet zo onveilig te zijn. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van de sportscholen die u overweegt. Overweegt u om te starten met deze sport in Haarlem? U kunt gerust langskomen wij zitten op een korte afstand van Haarlem.

Allereerst is het belangrijk om de techniek goed onder de knie te krijgen. Bij kickboxing wordt er gebruik gemaakt van zowel trappen en stoten. Niet te verwarren met thaiboksen waarbij er ook gebruik gemaakt wordt van de ellebogen. Om deze techniek effectief te kunnen toepassen, is het belangrijk dat men zowel stoten als trappen goed beheerst. Dit is waarschijnlijk een van de beste technieken die je kunt gebruiken om jezelf te verdedigen in een real life scenario.

Kickboxing helpt vaak om meer zelfvertrouwen te creëren. Veel kinderen die vroeg in aanraking komen met kickboxing bouwen veel zelfvertrouwen en discipline. Onze trainers hebben veel ervaring en kunnen helpen om meer zelfvertrouwen te creëren.

Inschrijven voor Proefles

Boksen of KICKBOKSEN?

Boxing en kickboxing zijn beide vechtsporten waarbij je moet stoten. Kickboxing is een sport waarbij je je voeten, vuisten, ellebogen en knieën kunt gebruiken om te vechten. Boxing is alleen je handen gebruiken om te vechten. De regels voor boxing en kickboxing verschillen sterk van elkaar, evenals de uitrusting die ze bij hun wedstrijden gebruiken.

Boksen is een sport die snelheid en uithoudingsvermogen vereist, wat je bij kickboxing niet nodig hebt, omdat dit een intense aerobe training is die je bovenlichaam versterkt met stoten en trappen, en ook je evenwicht verbetert. Het mooiste van deze sport is de verscheidenheid aan trainingen die je kunt doen. Je kunt je richten op cardio of krachttraining door verschillende combinaties van bewegingen te doen.

De uitrusting die nodig is voor de lessen bestaat uit:

U kunt deze ook bij ons in de sportschool aanschaffen en uitproberen. Wij kunnen u dan ook adviseren welke maat u nodig heeft. 

Meer informatie over Boksen

Abonneer op onze nieuwsbrief  Kickboksen omgeving Amsterdam en Haarlem

  Een les kickboksen is een geweldige workout die je in vorm brengt en je spieren versterkt. Het is ook een effectieve manier om van stress af te komen. De les begint met een warming-up, gevolgd door wat rek- en strekoefeningen. Daarna leer je hoe je verschillende trappen, stoten, blokken en combinaties kunt doen, waarbij je de verschillende delen van je lichaam (benen, armen) gebruikt. De leraar legt de nadruk op vorm en techniek terwijl hij ervoor zorgt dat iedereen zich steeds op zijn gemak voelt.

  Wij geven naast privéles ook small group lessen. U kunt ook duo kickbokslessen afnemen dan kunt u een vriend(in) meenemen en gezamenlijk trainen.

  Wij zijn goed bereikbaar vanaf Amsterdam West, Haarlem, Hoofddorp en de omgeving. In onze privé sportschool kunt u rustig sporten en is privacy gewaarborgd. Wil je dus in de buurt van Amsterdam, Haarlem en omgeving sporten, neem dan contact met ons op. 

  Prijslijst (Kick)boksen

  De laatste blogs